Злободневно

Лентички

lentichkiМария Галчева

Много модно стана организирането на събития – по всякакъв повод. Не го казвам с някакъв упрек към ПР-а на Общината, в никакъв случай. Всички изпълняваме разпореждания и крепим хляба си, категорично! Само че журналистите сме естествено критични хора и е нормално да потърсит причините за това бясно откриване на каквото се сетите.  Има неща, които си заслужават рязането на лентички, образно казано, но и такива, които са меко казано пълна публична изцепка.

Според критериите за цивилизация, има дадености, които са необходими, за да се крепи битуването ни и да се различаваме от Средновековието и откриването на пешеходни пътеки е леко странно. По същата логика утре можем да открием асфалтиран път, нова пейка, новопоставено кошче за боклук, стандартен набор от елементи за 21 век.

За всяко нещо се правят откривания. Хора, поспрете се малко! Грандиозно се излагате, вместо да трупате имидж в очите на средностатистическия гласоподавател, който, слава Богу, може да мисли и вижда повече, отколкото личи на пръв поглед. Белоснежна репутация се гради на базата на сериозни инвестиции в областта на икономиката, които най-малкото гарантират работни места и сетне вече каквито и да било придобивки с вторичен характер.

В последно време, има-няма месец, чета сериозно предизборните платформи и навсякъде кънти думата „Икономика”.  Седя и се чудя къде сме ние. Общината спечели награда за работодател на годината /2013/, което само по себе си не е постижение. Това  не е реално действаща икономика, а средства от държавния бюджет.  По този повод нямаме поводи за гордост, тръбейки около откривания на каквото и да било – инфраструктурно или атракционно. Това не елиминира един от най-инфарктните проблеми на общината – безработицата.

И така, откриване след  откриване отиваме към  коментари, които осмиват цялата ситуация. Не отричам направеното, но отричам цялата гласност, която му се дава. Можем да се и по-скромни и да сме радваме на постижения в истинския смисъл на думата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close