ЗлободневноСамоков

Къде можете да участвате в подписката срещу високата цена на водата?

Анна Манова

На 23 февруари /неделя/ на площад „Захарий Зограф“ се състоя вторият протест срещу неправомерно високата цена на водата в Самоков и лошото качество на ВиК услугата като цяло.

На протеста граждански инициативeн комитет започна събирането на подписка. Тя е адресирана до кмета на Община Самоков Владимир Георгиев и общинските съветници. Само в неделния ден бяха събрани 735 подписа.

В искането са залегнали три основни точки. А именно на сесията на ОбС, планирана за края на март месец, да се предприемат действия за излизане на Община Самоков от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. София. Втора точка е свързана с вземане на решение за създаване на обособена структура за управление на ВиК системите на територията на Община Самоков в границите на общината. Трета точка набляга на създаване на общинско ВиК дружество, регистрирано в Търговския закон, на което да бъдат възложени дейностите по предоставяне на ВиК услугите, поддържане и експлоатация на ВиК системите на територията на община Самоков.

От инициативния комитет информират, че бланки може да откриете в Читалнята на библиотеката, Клуб на пенсионера на площада (бившата Китова къща), клубовете на пенсионера в IV-ти квартал и в квартал “Самоково”, както и на касата на Easypay в „Самоково“. Подписи ще се събират до края на седмицата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close