Любопитно

„Кутия за букети” или как да започнеш хуманно семейния си път

mladojenciАнна Манова

Да предадеш нататък добро не е мисия, която се изпразва от съдържание. Напротив, непрекъснато някой отваря сърцето си и протяга ръка, за да я свърже с друга, която също е готова да откликне.

По сходен начин разсъждават и младото семейство Костадинка и Васил Стоилкови. Те решават, че сватбеният им ден, в който  поставят началото на думата семейство, е време и за друго начало – да направиш нещо хуманно. И на поканите, адресирани до гостите им, изписват не с ръце, а със сърце следното: „Подкрепете ни в желанието да започнем съвместния си живот с добро дело – нека заедно дарим отделеното за празника като сума за букети на хора в нужда”. И така поставят в гражданското кутия със закачлив надпис – „място за вашите букети”. И по този малко нестандартен начин успяват да съберат сумата от 750 лв.

Идеята за тази благотворителна кампания те „открадват” от техни приятели, живеещи в Русе. На тяхната сватба те направили същото, като събраните средства, отново от букети, били дарени на БЧК за нуждите на бездомните в града.  „Букетите увяхват за един – два дни, а не са малко като сума. Затова решихме, че тези пари спокойно могат да бъдат в помощ, пък и тази идея много ни хареса”, споделят сем. Стоилкови.

Диди и Васко решават, че най-добре сумата от 750 лв. да отиде при деца в нужда. И така се спират да ги дарят на новопостроения Център за настаняване от семеен тип в Самоков. Отиват на място, за да разберат от първа ръка какви са нуждите им. И така остават изключително развълнувани от личната драма и съдба на всяко едно от децата. „Искаме да купим нещо, което е в полза за децата от ЦНС. Те са големи сладурчета, има братчета и сестричета, но лошото е, че тези деца са тормозени. Смятаме, че градът е отворен за тях. Наистина материалната база е нова и добра, не гладуват, докарва им се храна, не страдат от липса на дрехи, защото непрекъснато някои им носи. Липсва им обич, не знаят какво е уют и семейство. На тези деца им трябва образование. Затова решихме тази сума да я инвестираме в нещо, което ще подпомогне да ги образоваме и смятаме да им подарим мултимедия”, споделят сем. Стоилкови. А надеждата и личният им апел е повече хора да последват направеното от тях и да помогнат на хора в нужда. Важно е.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close