Спорт

Купа „БороБорд  Джуниър“ официално представи бъдещите сноуборд таланти на България

boro-boardНа 11, 12 и 13 март в Боровец се проведе първото състезание за купа „БороБорд Джуниър“, за най-малките 6-12 години.  Писта „Иглика“ и Промо Парк Бороспорт събраха малки и техните по-големи поддръжници за осъществяване на една изключително позитивна и емоционална надпревара. Тези три дни ще се запомнят с много усмивки и огромно количество позитивна енергия. И няма как да е другояче, щом са намесени деца!

Под егидата на Община Самоков и при съвместната организация на „Боро спорт“ и „БороБорд“ се проведе състезание между най-малките сноубордисти на България.  Г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков официално откри проявата като пожела на всички много успехи и обеща много такива купи занапред. Разбира се, мястото на събитието бе Боровец, а участие в надпреварата взеха всички работещи с деца клубове в страната: „Борд Райдър“, „Спорт Екстрийм“, „Мотен“, „Блейд“ и „БороБорд“. Сили премериха общо 34 деца, разпределени по възрастови групи: 6-8г. (момчета), 9-11г. (момичета и момчета) и 12-13г. (момичета и момчета). Малките сноубордисти премериха сили в дисциплината слалом през първите два състезателни дни и в слоупстайл-а през последния ден.

Лошото време не попречи на организаторите и състезанието премина на много високо ниво. Наред с чисто състезателната част организаторите от „БороБорд“ бяха обърнали нужното внимание и на образователната страна на спорта чрез провеждането на два уъркшопа, които да запознаят всички със спецификата на спорта, с неговата история, с българските успехи, които в последните няколко месеца направо валят и дано и занапред да е така. Прожектирано бе и новото видео на „БороБорд“ Progression Games III. По този начин се дадоха много съвети, свързани с техниката, съдийското оценяване и въобще материята на фристайла.

По време на слоупстайл-а, който се проведе на Промо Парк Бороспрорт малките сноубордисти изумиха не само съдиите, но и всички присъстващи, със завидни умения в дисциплината. Децата показваха напредък дори по време на тренировките, блестяха на състезанието и дадоха сериозни заявки, че за България тепърва ще се слуша на международната сноуборд сцена.

Особено впечатление във фристайла направиха възпитаниците на „БороБорд“. Школата има традиции в този стил и е раждала не един и двама всепризнати таланти.  Един от тях е Симеон Митрев, който само преди дни финишира трети в кръг от Европейската купа в Копаоник, Сърбия.

Купа „БороБорд Джуниър“ донесе много предметни награди на младите си участници. Всеки един, независимо от постижението, което постигна заслужи своята „минута слава“ на почетната стълбичка и получи медал и подарък за смелостта и ентусиазма, които вложи в тридневната надпревара.

Пожелаваме си много такива дни!

КУПА „БОРОБОРД ДЖУНИЪР“

Крайно класиране слоупстайл (12.03.2016)

 

Момчета 6-8 г.
 1. Марто Бойчев (БороБорд)
 2. Пламен Колев (Мотен)
 3. Иван Ахтаподов (БороБорд)

Момичета 9-11 г.

 1. Савина Димитрова (Борд Райдър)
 2. Андреа Коцинова (Блейд)
 3. Бианка Тодорова (Борд Райдър)

Момчета 9-11 г.

 1. Лени Фенинг (БороБорд)
 2. Иван Иванов (Мотен Спорт)
 3. Мартин Костов (Блейд)
Момичета 12-13 г.
 1. Неда Пенчева (БороБорд)
Момчета 12-13 г.
 1. Борис Петров (БороБорд)
 2. Филип Шишманов (Спорт Екстрийм)
 3. Никлас-Бенямин Митов (Блейд)

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close