Спорт

Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха „Рали България”

260px-Krum_Donchev_show_in_the_mall

Христиана Видинова

Мариян Гребенчарски

Крум Крумов

Тържественото откриване на „Рали България”тази година започна в 19:30 часа на площад „Захарий Зограф”. Читалище „Младост-2003”, фолклорната група „Белчинче”, както и момичетата от Клуба по аеробика поздравиха всички самоковци и състезатели бяха част от програмата по откриването на състезанието.

В събота в 18:00 на територията на горния край на града се проведе специалният етап, като след него всички можеха да усетят мириса на гумите от дрифт шоуто.

Тази година надпреварата спечели Крум Дончев и Петър Йорданов ( Глобул Рали Тим, Форд Фиеста R5) – 1.52:47.0ч. Те повториха своя успех от 2008г. „Много сме доволни и щастливи, че за втори път печелим „Рали България”. Наслаждавахме се на борбата със Салюк и Авджъ, борехме се за всяка секунда до самия край. Не беше никак леко, но за мен „Рали България” е нещи изключително специално. Преди състезанието казахме, че идваме за победа и ето, че успяхме.” – каза Дончев пред sportal.bg.

Втората позиция заеха украйнците Олександър Салюк и Йевхен Червоненко (Форд Фиеста R5) с време 1.53:11.7ч. На последното стъпало от стълбичката стъпи турският екипаж Ягъз Авджъ и Бахадир Гюченмез (Мини Купър) – 1.55:20.7ч. Крайната петица бе допълнена от Войтех Щайф и Франтишек Райноха от Чехия ( Субару Импреза STi) – 1.56:53.2ч. На пето място се наредиха Себастиян Барбу и Иту Сергиу(Мицубиши Лансър Ево 10). Румънците завършиха с време – 2.2:03.2ч.

Надпреварата бе кръг и от европейския рали шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА). Награждаването бе в неделя (20.07.2014г.) от 15:00ч. в гр. Самоков.

Най-големият автомобилен форум предложи много адреналин на всички фенове на автомобилите спортове. Всеки имаше възможност да чуе рева на двигателите и да се снима със своите любими състезатели и да вземе автограф от тях.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close