РегионалниСамоковСпорт

Краси Анев слага край на кариерата си, не може да работи с Дафовска

Анна Манова

Самоковският биатлонист Краси Анев обяви днес, че слага край на кариерата си. Това стана ясно на пресконференция в пресклуб „България”, само няколко дни след като Анев навърши 33 години. Основният мотив за решението му е едноличното управление и лично отношение от страна на председателя на федерацията Екатерина Дафовска.

Именно невъзможността да намерят общ език с Дафовска е причината един от най-успешните биатлонисти да иска да постави точка на кариерата си. Конфликтът датира от 2013 година, когато Анев отказва да работи под ръководството на националния треньор Павел Захаров и се подготвя през всичките тези седем години с треньора от Самоков Георги Фъртунов.

А от 23 май договорите на личният му треньор Фъртунов и личния му терапевт Димитър Калъчев с БФ Биатлон са прекратени, допълни Анев.

Краси Анев е една от емблемите в родния биатлон. От 16 години е в националния отбор на България. Той е европейски шампион от 2019 г., както и 4-кратен сребърен и бронзов медалист на Стария континент. Анев има 289 участия в световната купа, от които 137 са в зоната на точковия актив и 12 пъти в топ 10 класирането. Днес с мъка на сърцето разказа всичко, което му е тежало и го е карало да се чувства по някакъв начин репресиран.

“Седем години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Краси Анев на официална пресконференция.  И допълни, че няма да каже лоша дума за федерацията по биатлон, а като дете се е възхищавал на Екатерина Дафовска.

Днес обаче ситуацията е друга, а управлението в родната централа Анев определи като еднолично.Сподели също, че като състезател на него му дължат 5 –цифрена сума, която по думите му не е изплащана цяла година.

„Аз да си искам премията, която съм спечелил с честен труд. Имам семейство, заработил съм я и я чакам. Това е наглост! За пореден път благодаря на Министерството на младежта и спорт. Аз имам сериозна форма на мазохизъм. Да съм на лагери по цяла година и да не си виждам детето”, добави Краси. И продължава: “В същото време председателят да си гласува премии за себе си и администрацията на централата. Тези, които работят от 8 до 5 от понеделник до петък. Аз си дадох младостта – 22 години. Това ли заслужавам? Премии за администрацията няма в наредбата на ММС”, добави европейският шампион по биатлон Красимир Анев.

Красимир Анев все още не е подписал договор с националния отбор, а от федерацията са му наложили ултиматум: „Или започваш с новите треньори, или приключваш”.

Самоковският биатлонист не е взел окончателно решение, но уточни, че няма проблем с новия селекционер Касперович, а само със стария.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close