ОбществоРегионалниСамоков

Коледно парти и благотворителен базар събра малки и големи в Младежки дом

Анна Манова

Днес от 11:00 часа в Младежки дом – Самоков се състоя Коледно парти. То беше съчетано с благотворителен базар, включващ ръчно изработени неща от клуб „Арт палитра”, който е под ръководството на Латинка Щъркелова. От началото на есента участниците в клуба, както и част от децата от Център за настаняване от семеен тип, майсторят подаръци, които да предложат на базара – бижута, подаръчни кутии, цветя от хартия. Събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на децата от ЦНСТ. Най-хубавото в случая е не толкова сумата, която ще бъде дарена, а това, че деца помагат на други деца.

Програмата започна с няколко изпълнения на Хор на ветераните туристи, с ръководител Борис Стрински. Щъркелова поздрави участниците в хора, като пожела на диригента Стрински да посрещне 90-годишния си юбилей отново на тази сцена. В програмата, пременени като съвременни Снежанки, се включиха и момичетата от групата по зумба танци, с чаровната ръководителка Яна Василева. Музикантите Стефан Илиев и Ивана Христова поздравиха присъстващите с едно свое изпълнение. С танц се представи още една малка дама, която е част от творческото семейство на Дома Мария – Анджела Красимирова. Гости и участници в програмата бяха учениците от 2а, 2б, 2в, и 3б от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, с ръководителки Дюлгерова, Кирова, Иванова и Таинова. Те рецитираха коледни стихчета и пяха песни.

На финала на тържеството, което мина с много настроение, песни, танци и стихчета учениците си закупиха ръчно изработени неща от подредения в Дома благотворителен базар.  Утре – 20.12, пред комисия ще бъде отворена кутията с даренията и събраната сума ще бъде предоставена на директора на ЦНСТ.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close