Регионални

Коледното тържество на ПГ „Константин Фотинов” – една очаквано добра комбинация, гарантираща добро настроение

Анелия Балабанова

Талант, креативност и вдъхновение – една очаквано добра комбинация, която „роди” традиционното коледно тържество на ПГ „Константин Фотинов”. Компилация от песни, танци и скечове, пропити с въображение. Водещите Лия Ангелова и Светослав Иванов поставиха началото на празничното тържество под надслов „Коледа ни прави по-добри”. Впечатление правеше уникалният декор на сцената, изработен от участниците в групата по приложно изкуство „Сезони”. В следващите минути доброто настроение завладя залата на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”.

„Коледа бяла магия, Коледа свят благослов” изпяха шестокласниците  в своя празничен поздрав към публиката. След тях щафетата поеха балет „Фрапе”, които „изригнаха” на сцената със своите огнени танци. Формацията е към Читалището, но голяма част от танцьорите в нея са от Гимназията. Те проправиха път на талантливата Ивана и песента, която тя изпълни под музикалния съпровод на Стефан Илиев зад пианото. 3 в 1 не е популярната напитка, за която всички се досещате и с удоволствие отпивате. Същото име носи най-новата танцова група към ПГ „Константин Фотинов”. Учениците от 8 „а” понесоха всички дружно в ритъма на танците, които изпълниха.

 Много смях и гарантирано добро настроение имаше в изпълненията на театралната трупа „Асо пика” и театър „Фантастиш”. Те пресъздадоха по един различен и младежки начин тайнствения свят на Дядо Коледа и проблемите, които го вълнуват предколедно. В програмата се изяви и Енцо Атанасов от 10 „в” клас с майсторски изпълнения на китара. „Хапче за добро настроение” се оказа филмът „Сам в училище”, който учениците бяха подготвили. Главната роля в него беше отредена за Димитър Кучиев. Неусетно отмина времето. Дойде ред за празничните пожелания. Поздрав отправи директорът Венета Симитчийска, а към него се присъединиха и всички останали в залата, вярвайки искрено в това, че Коледа ни прави по-добри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close