ОбществоРегионалниСамоков

Коледна изложба на школа „Наум Хаджимладенов“ в Митрополитската църква

Школа за изобразиелно изкуство „Наум Хаджимладенов“ под ръководството на Иван Шуманов представя Коледна изложба – живопис и иконопис. Тя ще бъде подредена в храм „Успение Богородично“ (Митрополитската църква) навръх Рождество.

Всички посетители ще могат да се срещнат с детското творчество отблизо и да се очароват от нивото, което е постигнато. Както знаете, децата от школата имат зад гърба си множество призови награди и представени изложби. Техните творби са показвани в Рим, гр. Гилан –Република Косово, Уистконсин, гр. Шибеник –Хърватия, Лидо Ди Езоло (близо до Венеция), Босилеград – Сърбия. Пътуват и често имат организирани творчески занимания с преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, Националната художествена академия, Великотърновски университет, както и с други известни художници от страната и чужбина. Много от децата продължават развитието си във висшите учебни заведения и профилираните гимназии по изкуство.

Предвид условията на пандемия изложбата няма да има официално откриване. Но, с нея ние желаем да допринесем за празничното настроение на хората, които ще я видят. Искаме също да отправим и  послание за топлина и обич между хората, за мир и спокойствие и повече доброта.

В изложбата участват: Силвана и Йоанна Петрови, Божидар Иванов, Калоян Икономов, Диана Глухарска, Виолета Стоименова, Михаела Василева, Ана Мария Панайотова.

Сърдечно благодарим на Отец Михаил за радушното възприемане на идеята, отзивчивостта и гостоприемството в храм „Успение  Богородично“. Благодарни сме и  на г-н Сотир Немов, който винаги е имал отношение към младите творци! Той осигурява награди за децата –от вкусните продукти, които „Си комерсиал 7“ ЕООД произвежда. Желаем много радост на всички и Светли Коледни и Новогодишни празници!“

 Иван Шуманов   

                                 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close