ОбществоРегионални

Коледа край елхата организираха съставите към читалище „Младост”

„Самоков 365”

И тази година нетърпеливите таланти на читалище „Младост – 2003” подготвиха разнообразна програма по повод Коледа. Това е най-обичаният празник за съставите на читалището. Децата и ръководителите им се бяха постарали нищо да не липсва. За много от малчуганите това беше първа изява. Децата бяха подготвили пъстра програма от познати коледни песни в съчетание с танци. А за да има още повече настроение цялото пространство беше украсено с коледни рисунки, подготвени от малките художници към школа „Наум Хаджимладенов”, с ръководител Иван Шуманов.

Празникът започна с притча за Рождество Христово, докато децата украсяваха елхата. След това Кристиян Трифонов изпя най-новата песен в коледния  репертоар – „Малкият барабанчик”. А в акомпанимент с барабани се включиха Натали, Мария и Вики. Маргарита Бочева изпя красивата песен „Тиха нощ”, а Марина Бочева изпълни „Дядо Коледа в града”. Малките танцьори, под ръководството на Станислав Крумов, извиха северняшки танц и изпълниха буйна ръченица. „Пред очите ти са само сложните им стъпки, изпълнени в пълен синхрон и виждаш как като бляскава лента се извива сукманът им!”, сподели председателят на читалището Лили Шуманова. Тя не скри възхищението си от талантливите деца и всичко онова, което те представиха. Със свои изпълнения се включиха и китаристите от китарен ансамбъл “Акустика” с ръководител Христо Христов.

Финалът на програмата беше забавен и включваше хумористичен стих. След това всички пристъпиха към почерпката и снимки с най-чакания и обичан човек на този празник – Дядо Коледа.

На следващият ден, непосредствено преди Бъдни вечер, Маргарита Бочева, Марина Бочева, Натали Николова, Кристиян Трифонов и Мария Рогачева пренесоха коледния дух в Митрополитската черква. Там те изпълниха коледни песни и сътвориха на  всички миряни мило и неочаквано тържество, което даде старт на светлите християнски празници.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close