Култура

Коледа… в Читалището!

1531905_424196307710384_1688452705_oЗоя Станкова

Седмицата на Коледните празници в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” прелива от събитие в събитие, а всяко едно от тях бе малко коледно чудо, което се превръща в частица от голямата коледна магия, която завладява света през декември.
На 16 декември, във фоайето на Читалище-паметник “Отец Паисий-1859” се откриха изложба “Зима” на школата по изобразително изкуство с ръководител Пенка Боянова и коледен базар с произведения на децата от школата по приложно изкуство с ръководител Ася Георгиева.
По-късно същата вечер бе големия Коледен концерт на Читалището, в който взеха участие смесен хор „Рилска песен” с диригент Иван Янков и корепетитор Борис Георгиев, Фолклорен танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, Дамска вокална група „Самокови” с ръководител Деница Михайлова, Вокално-инструментална група „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов и Вокална група „Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков.
Концертът бе открит с песента „Аве Мария” и танц на малките ангелчета от балетната школа към Читалището с ръководител Ралица Стоянова.
Настроението от сцената се предаде в салона, на публиката, а концерта бе едно тържествено празнично начало на Коледните дни.

***

След големия концерт, в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” имаше работилница на Дядо Коледа, в която малчуганите от детските школи към читалището украсиха своята елха, както и малката зала, изработиха чудна коледна украса и празнични картички, заедно с Ралица Стоянова и Зоя Станкова. Децата изпълниха следобедните часове с много смях, песни и положителни емоции, насочени към идващата Коледа.

***

На 18 декември, преди концерта на детските школи към читалището, отново бе подреден коледен базар с произведенията на децата от школата по изобразително изкуство и школата по приложно изкуство, който се радваше на голям интерес от страна на гостите на читалището.

***

На Детския концерт в читалището, провел се на 19 декември, децата от школите и публиката имаха трудната задача да освободят замразения Дядо Коледа и еленчетата му, изпълнявайки сложни мисии…
Мисиите, които изпълняваха детските състави – балетната школа, клубът по спортни танци, школата по акордеон, школата по пиано, както и мажоретен състав “Самоков”, бяха коледното предизвикателство да си върнем празника.
А след седемте успешно изпълнени мисии, задавани от джуджето му, Дядо Коледа бе освободен от своя леден затвор и дойде на нашата сцена, за да раздаде на послушните деца подаръци за празниците!

Ръководството на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” изказва своята благодарност към фирма „Си Комерсиал 7” за предоставените подаръци и лакомства за децата!

***

В утрешния ден предстои да се състои коледният детски карнавал!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close