Злободневно

Когато счупеното не носи щастие*

peikaАнна Манова

И тази седмица на календара на „геройските” прояви ще запишем още една нова. Става въпрос за две счупени пейки пред ДНА. И нищо не е в състояние да ме убеди, че е станало случайно. Дебелите дъски са счупени надве – за това „светло” дело се изисква доста сила и никакъв акъл. Грозно, драги самоковци, грозно! Умът ми не го побира, защо се случва това и то на самия център.

Преди известно време наши читатели ни бяха изпратили снимки на изхвърлени в реката пейки /пред „Билла”/, след това „похитени” бяха и съвсем новите такива, поставени в импровизирания парк пред Голямата чешма, последваха и тези пред училище ОУ „Авксентий Велешки”.

На стелите пред ДНА тази събота се организира младежки фестивал и тези пейки са изключително подходящи, за да се поседне или да се постави на тях необходимата техника и апаратура. И най-вероятно онези, които „геройски” са чупили – ей така, от скука, ще искат да седнат. Лошото е, че винаги извършителите са някъде там, ехидно смеещи се, в близост до тези, които изгарят от възмущение и до тези, вечно цъкащите с език. Защото всичките тези различни видове хора образуваме едно общо ядро, да кажем даже общество.

Разрухата е станала синоним на нашия живот. И тези, които правят нещо за града  не могат да смогнат да бъдат балансьори между направено и разрушено.

Всъщност всичко е в нашите ръце – и хлябът, и ножът, и сътворението, за съжаление и разрухата.

 

  • За по-суеверните „счупеното носи щастие”, може би за да оправдаят по положителен начин огорчението, че нещо вече го няма.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close