Регионални

„Книжна банка” организират в Самоков

Анна Манова

Ако обичате да четете книги или да получават и подарявате, тогава можете да го направите, като се включите и да станете на практика създател на нова „Книжна банка”. Това е една симпатична кампания, която е част от инициативите, замислени от Младежки парламент – Самоков. Тя ще се проведе тази неделя в часовия диапазон 11:00 – 16:00 часа. А мястото на събирането на книгите ще бъде в едно от помещенията зад сцената, намираща се на площад „Захарий Зограф”.

„Книжната банка” е една прекрасна възможност да обмените книга с приятел или пък непознат, да се срещнете с интересни хора, споделящи вашите собствени интереси, да подарите някому частица магия, която носи със себе си всяка една книга. Можете да се включите в събитието напълно безплатно и напълно доброволно”, това са написали организаторите на събитието в социалната мрежа. Като условията за участие са много прости. Изисква се от желаещите да изберат книга или книги и просто да имат желанието да предадат нататък. Т.е може да донесете една или повече книги и да вземете за себе си само една обратно. Като „библиотеката” ще бъде динамична през целия ден. Като книгите, които останат без собственик ще положат началото на книжния фонд на Младежки парламент – Самоков, който ще бъде общодостъпен и напълно безплатен.

„Тук можеш да срещнеш подаряващия или получаващия от теб книга, да споделите познание и опит. Не на последно място да усмихнеш непознат.
Чувствайте се свободни да оставите в книгата, която подарявате лист с позитивно послание, който получилия книгата ще прочете щом я отвори, добавят още доброволците.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close