ЗлободневноРегионалниСамоков

Кметът на Самоков на среща със собственици на каруци срещу незаконното изхвърляне на отпадъци

„Самоков 365“

Кметът Владимир Георгиев се срещна със собствениците на каруци от Седми квартал. На срещата присъстваха експертите от отдел „Екология” и управителя на Регионалното депо за управление на отпадъците Кирил Поповянски.

Срещата е във връзка с кампанията за ликвидиране на локалните сметища и цели да ангажира и насърчи всички собственици на каруци с извозването на битов отпадък до депото. Идеята на предприетата мярка е да се стимулират каруцарите да извозват отпадъците на депото, а не да го изхвърлят нерегламентирано в околностите на Самоков.

На проведената среща бе обяснено на хората, които се занимават основно с извозване на отпадъци, че могат да депонират безплатно в Регионалния център. Служителите на депото ще изготвят списъци с имената на каруцарите и броят на каруците, които докарват отпадък, като най-активните ще бъдат стимулирани с включването им в екологични програми. Мярката е и икономически изгодна, тъй като по този начин разходите за почистването на нерегламентирани сметища значително ще паднат. От друга страна няма да има неприятния облик, който е в северната част на града. Процеса ще отнеме време, но се надяваме този ефект да се засили и на практика проблема да бъде решен.

До края на април ще се монтират и високотехнологичните камери, които ще отчитат всяко движение по всяко време на денонощието и автоматично ще изпращат сигнала до полицията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close