Боровец

Кметът Георгиев проведе среща с хотелиерите в Боровец

На 18 октомври градоначалникът Георгиев се срещна с хотелиери от Боровец. Срещата е във връзка с подготовката на предстоящия зимен сезон, като основните теми бяха свързани с инфраструктурата, комуналните дейности и охраната на курорта. Кметът запозна присъстващите със стъпките, които предприе общината във връзка с казуса по закриването на пожарната в Боровец. Той информира присъстващите, че в петък ръководството на общините Чепеларе и Самоков, както и представители от Пампорово и Боровец има среща по този казус в Министерство на туризма. Запозна присъстващите с отговорите на МРРБ във връзка с изпратеното писмо за необходимост от ремонти на довеждащата инфраструктура от София, Дупница, Костенец и Ихтиман. В резюме бяха представени инвестициите на община Самоков в курорта през този строителен сезон.

Реализиран беше първи етап на проекта за реконструкция на ВиК Боровец и бяха асфалтирани улици в централната част на курорта, отсечката към хотел „Лион”, като асфалтирането продължава и в момента. Общината има готовност с проекта за втори етап на ВиК. През тази година беше приет и план на уличната регулация на Боровец, което ще даде възможност за реализиране на инвестиционни намерения в уличната мрежа, изграждане на велоалеи, оформяне на обществените пространства, паркинги и зелени площи.

Преди седмица беше обявен и международният конкурс за изготвяне на проект за „Златния триъгълник”. Реализирани са мероприятия по почистване на улиците и обществените пространства. Георгиев се обърна към хотелиерите с искане и те да се включат, според възможностите си в проектите за благоустрояване на курорта – да се погрижат за хигиенизирането на пространствата около хотелите, поддържането на тротоарните площи. Общината има готовност да инвестира в уличната мрежа, но е желателно и собствениците да покажат инициативност.

На срещата присъстваха и началниците на РУ- Самоков и на полицейското управление в Боровец. Обсъдени бяха възможностите на хотелите да поемат настаняването и изхранването на полицаите за сезона, като до седмица трябва да стане ясно колко броя ще бъдат за зимния сезон. От общината поеха ангажимента да ремонтират караулките на входовете на Боровец и в централната част. За добра обезпеченост на курорта от страна на охрана са необходими поне 30 полицаи.

Заседанието с институциите за готовността за зимния сезон на областно ниво ще се проведе на 20 октомври от 11.00 ч. в ресторант „Панорама” , в хотел „Самоков”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close