Общество

Клуб „Събеседник по желание” стана на 5 навръх 8-и март

Анна Манова

„Жената е майка на света”, с този цитат започна поредната среща на клуб Събеседник по желание, отговорникът на Младежки Дом Л. Щъркелова точно на 8-и март. Тази среща обаче беше малко по-различна. Празнична. А поводът е, че празникът на жените е и празник на клуба, защото той е създаден преди 5 години на този ден.

12842568_10206284324608101_1591094014_oПрез 2011 година стартира клуб „Събеседник по желание” към Младежки дом – Самоков, като през това време броят на събеседниците надхвърля 30. Разговори са водени с личности от различни сфери на обществения и културния живот – учителки, ученици, журналисти, спортисти, културни дейци, сменили са се и много екипи, работили по реализирането на клуба. Традицията повелява да се пишат пожелания от гостите в дневник, като първият вписан е от госпожа Антоанета Антонова, учителка в ОУ „Христо Максимов”.

В момента към клуба като създател и ръководител работят Латинка Щъркелова, водещ – Женя Константинова / ученичка в ПГ „Константин Фотинов”/, Симона Боянова – фотограф, както й Радостина Иванова, Станиела Хаджийска, Надежда Георгиева, Ани Николова, Нора Янкова и най-възрастният член е народната изпълнителка Мона Славова.

По повод 5-годишния юбилей събеседниците бяха двама – малката кралица на красотата Виктория Шукейн и майката на трима синове, както и ръководител на арт – школа „Зографче” Маргарита Кьосева. Бяха показани две гледни точки – на 8-годишната Вики, която стартира своя път от подиумите на Самоков, та чак до голямата сцена, където печели корона след корона, до майката, която е реализирала своята мисия като жена и днес продължава да се развива в сферата на изкуството, като подава ръка на талантливите деца. Виктория изненада присъстващите като сподели, че мечтае да стане не просто модел, а адвокат – „Искам да съм като баба добра и като тате сериозна. И да стана адвокат, за да има справедливост”, каза Вики. А за модата сподели, че иска да и е хоби. Като беше донесла голяма част от лентите и короните си, а в началото направи един дефилир. Маргарита Кьосева разказа накратко за дейността на ателието си и за смисъла на това да откриваш и насочваш талантливите деца в правилната насока и обобщи, че да си жена в България не е лесна задача.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Яна Василева и групата и по зумба, групата по спортни танци към Дома „Вики прим”, Силвана Борисова, която изпълни няколко народни песни и бийтбоксерът Николай.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close