Местен бизнес

Клуб „Как се управлява семеен хотел и ресторант”

Самоков 365

klubНа 18.11.2014 год. в Професионална гимназия по туризъм започна дейността си клуб  ,, Как се управлява семеен хотел и ресторант”. Клубът е част от проект „УСПЕХ” BG051PO001-4.2.05-0001 ,,Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на  Оперативна програма  ,,Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Към Професионална гимназия по туризъм през тази учебна година има създадени 15 клуба и секции по този проект и в тях са включени 225 ученици.

Клуб ,,Как се управлява семеен хотел и ресторант”  се състои от петнадесет ученици   от 11 и 12 клас и е с ръководител Албена Попова. Дейността на клуба се осъществява в извънучебно време и е в рамките на 40 часа. За това време участниците в клуба  правят всичко възможно да усвоят тънкостите в управлението на семеен хотел и ресторант. Илиана, Елеонора, Никола, Ивелина, Ивет и Ивайло, Константина, Димитрина, Соня, Мартин, Васил, Иво и др. проучват и се запознават с особеностите на семейното ресторантьорство и хотелиерство в града ни, проучват особеностите на маркетинга и продажбите на различните видове заведения, особеностите на сезонния туризъм, мениджмънта в  хотелиерския и ресторантьорския бизнес и управлението на персонала.

За да се осъществи всичко това, се правят посещения в хотели и  заведения. За целта се прави предварително договаряне със собствениците и управителите. Първият хотел, който приема клуба в града ни е хотел „Елена”. Собствениците в лицето на г-жа Елена Конярска  приемат радушно представителите на клуба и се осъществява  приятна работна атмосфера, по време на която беседата е много ползотворна и посещението  протича много задушевно!

Другите хотели и заведения в гр. Самоков, които се посещават, са ресторант  „Тропикана”, хотел-ресторант ,,Нико”, пицария „Бонита”, хотел-ресторант „Замъка” и др. Навсякъде клуба е приет много мило и с голям професионализъм! Както се посрещат бъдещи колеги!  При всички посещения бяха връчени благодарствени плакети на собствениците и на управителите с логото на проекта от участниците в клуба.  

На 16.12.2014г. в Професионална гимназия по туризъм  участниците в клуба получиха сертификати.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close