ОбществоРегионалниСпортСпортФутбол

Кипи усилен труд на обновения помощен терен на стадион „Искър”! Крушарски инспектира съоръжението

Илиян Чалгънов

Само за пет дни, на помощният терен на стадион „Искър”  поникна новата тревна настилка. В съботния ден, работници на фирмата изпълнител окосяваха част от терена, като се очаква в следващите две седмици рехавият слой трева да стане двойно на сегашният. Теренът е с последно поколение автономна поливна система, с датчици за темперетура и влажност. Американската система сама ще определя кога има нужда от поливане, без намесата на човек, който да я управлява.

Освен, че игрището е изравнено, то ще се сдобие и чисто нови немски врати. В последствие ще се работи и по облагородяването и възстановяването на трибуната. Лично председателят на уравителния съвет на Рилски спортист Димитър Джоргов бе въоръжен с резачка и чистеше храстите по трибуната на игрището. В последствие се появи и благодетелят на клуба Христо Крушарски, който лично провери как въврвят ремонтните дейности на терена.

От ръководството разкриха, че помощният терен ще бъде пригоден да приема мачовете на мъжкия отбор и след като бъде готов, ще започне ремонт на основния стадион „Искър”, като и там ще бъде подменено цялото тревно покритие. Стадионът също ще се сдобие с американското поливна система от последно поколение.

Очаква се настилката на помощният терен да бъде на нивото, като тази на националния стадион „Васил Левски”, а Самоков да стане отлична дестинация за подготовка и лагери на много български и чужди отбори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close