Регионални

„Кати денс“ с участие в Италия и с нов спектакъл

 

Мария Галчева

Отново имаме добри вести с адрес танцово студио „Кати денс“. Както преди време ви съобщихме, момичетата отново станаха медалисти от националния конкурс “Път към славата”- 2017, който се проведе от 3 до 5 февруари в Руски културно- информационен център  в София. Самото събитие е под шапката на арт център “Кърнолски”. Това е неправителствена организация, която организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство.

Преди дни Катрин Митева обяви, че в резултат от участие и класирането им, танцовото студио е спечелило участие в Италия.

От „Път към славата“ е конкурс, който може да осигури спечелването на квоти за участие в “Златен Орфей” – Италия, Испания и България. Първите три в съответните категории печелят участие в изброените държави по разпределение и преценка на журито.

Нека припомним, че „Кати денс“ участва в категория танци – съвременни, дует с танцьори – където се отличиха Евелина Драгалевска и Мария Иванова. Те изпълниха два танца в стил контемпорари денс.

Конкурсът в Италия ще се проведе в Лидо ди Йе Золо – Венеция в началото на месец септември.

В петък танцовото студио ще представи своя пореден спектакъл – „Призвани от огън“. Неговата премиера ще се състои в Читалище-паметник „Отец Паисий“ – 1859 от 18.30 часа. Специално преди нея Катрин Митева повдигна завесата и разказа пред „Самоков 365“ откъде и как е дошла идеята за него. „ Идеята ми се роди през лятото на 2016г, отлежа си дълго време в мен…споделих на момичетата и те веднага започнаха да мислят. В  средата на декември започнахме работа по всичко – сами сме сценографи, сами измисляме костюми, визия, музика“.

Спектакълът ще бъде с благотворителна насока – посветен е на малката Мария Златкова, за която сега Самоков обединява сили. За да има шанс малката Мария, лечението трябва да започне възможно най-бързо. Медицински център в Германия се е запознал с документацията по случая и дава огромни надежди за нейното пълно въстановяване. Студиото винаги активно е участвало в благотворителни инициативи и този път не изневерява на кредото си. ски център в Германия, след запознаване с медицинската документация на детето, дава огромни шансове за пълното му излекуване. За целта на семейството са необходими близо 46 000 евро

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close