Седмицата

Казусът „Искаме редовен ток!“ разрешен. Токът беше пуснат

ciganiСлед окупацията на Общината от вчера, казусът „Искаме редовен ток“ се разреши, след като той беше пуснат.

Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ разпределение каза, че са установили над 50 нерегламентирани прикачвания към мрежата. Той допълни още, че тези земи са общински. Оказа се, че откритата единствена законна партида няма достатъчно мощност, за да снабди всички потребители, което налага да се открият още няколко партиди, което изисква технологично време.

От ЧЕЗ заявиха, че е натрупана огромна консумация на монтирания законен електромер, представителите на ромите пък контрираха, че има нещо нередно, тъй като са имали само пет часа ток за цял месец и не е възможно да се натрупа сметка от 26 хил.лв. и още, че монтираният електромер отчита само дневна тарифа.

Община Самоков е направила всичко, което зависи от нея, изготвила е строителните разрешителни и линиите за преминаване на ЧЕЗ, възложила е изготвянето на подробни устройствени планове, за да може да се узаконят търпимите постройки в махалата, а за другите да се изградят нови с подготвени от общината проекти – каза инж. Евелина Перфанова пред Нова телезизия. Тя допълни, че Община Самоков е одобрила три проекта на ЧЕЗ, които правят ремонт на ниското напрежение. Направена е още актуализация на кадастъра, което ще послужи за основа да „дадем търпимост на сградите“ и на това основание ЧЕЗ ще има възможност да свързва жилищните сгради.
В крайна сметка токът беше пуснат и ЧЕЗ поеха отговорност в максимално кратки срокове да открият нови партиди, за да не става претоварване.

Александър Методиев – Сали отново пред Нова телезия заяви, че токът не е краден. Според него държавата не си е свършила работата. Вероятно до Нова година ще има изготвен подробен устройствен план, който ще е стъпка към разкриването на партиди на всяка едно домакинство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close