Слайд категория

И ПТГ „Никола Й. Вапцаров” почете Деня на будителите

  tyrjestvo  В ПТГ „Никола Й. Вапцаров” традициите и почитането на големите празници са неизменна част от училищния живот. И тази учебна година не прави изключение. По случай 1 ноември училището организира събития, които да припомнят нa учениците миналото ни и хората, които са го градили.

Първото събитие се проведе на 30.10 (сряда), като се организира поход до Цари мали град. Всички присъстващи се запознаха с историята, която разказва новооткритият исторически обект и в същото време са се насладили на атракциите, които той предлага.

   На 31.10 (четвъртък) пък се състоя и тържеството посветено на народните будители в училищната зала „3 март”. То започна с тържествената реч на директора на гимназията – Георги Велев, който сподели пред всички колко е важно да помним великите българи. Също така раздаде и символични поощрителни награди на някои от учителите: „Те ги заслужават, защото са будителите на нашето време.”

   След неговата реч, започна същинската част на тържеството. Няколко момичета от 9в клас, под ръководството на г-жа Елена Ранова, припомниха на всички кои са будителите и с какво са допринесли за българската култура. За тържествената обстановка спомагаше и добре подбраният музикален фон, докато момичетата ни връщаха към нашите корени.

   И през двата дни училищното ръководство на ПТГ „Никола Й. Вапцаров” се постара да покаже на нас, учениците, че е много важно да помним и уважаваме нашата история.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close