Слайд категория

Историческа победа за „Рилски“

rilski2Датата 19 ноември ще бъда записана в историята на баскетболния „Рилски спортист“. Този вторник мъжкият отбор постигна първа победа в третия по сила европейски клубен турнир – ЕвроЧалъндж, потърпевш бе румънският „Муреш“.

В началото на мача се виждаше напрежение и в двата тима. Доста време отне на отборите да започнат да бележат. По-добри в стрелбата бяха гостите, които поведоха и в края на първата четвърт имаха преднина от 5 точки (13:17).

Втората част започна по-добре за самоковци, които направиха серия от 7:0 и на свои ред взеха водачеството. Румънците се опитаха отново да поемат контрола, но нашите не позволиха това да се случи и за остатъка от времето вкараха 15 точки, допускайки само 2 в своя кош. Така самоковските баскетболисти се оттеглиха на почивката с преднина от 10 точки (35:25).

Третата част бе равностойна, „Рилецо“ поддържаше преднината си, но в края самоковци допуснаха серия от 8:0 за гостите, която намали изоставането им до 3 точки и върна интригата в мача. Края на тази четвърт дойде след кош за нашите, които поведоха с 5 точки.

В последната част Муреш успяха да изравнят резултата до 68:68. Евън Равинел отбеляза единия от дватя фала за 69:68. Победата за българите донесе Златин Георгиев, като овладя борбата три секунди преди края за заключителното 70:68. Страхотен мач за победителите изигра Шон Барнетсъс 17 точки, 5 борби и 6 отнети топки. Той беше най-резултатен за самоковският тим. След него се нареди Йордан Бозов с 15 точки и Остън Калхун с 14. За Муреш Иван Иванович записа “дабъл-дабъл” с актив от 20 точки и 10 борби, Александър Младенович отбеляза 15 точки, а Иван Иеленич 11.

В следващия кръг „Рилски спортист“ отново са домакини, този път на унгарския „Солнок“ на 3 декември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close