Любопитно

Искат 800 лв. месечен наем за заведението в крайречната зона

Анелия Балабанова

Във връзка с изпълнението на проекта за благоустрояване на крайречната градска зона, стартирал през 2016 г. беше изграден нов обект обект „Панорамно кафе”, находящо се в западната част в близост до р. Искър. Още преди да е официално отворило, заведението в новоизградената крайречна зона започна да поражда апетити. Дори се заговори неофициално, че вече има наемател. Към настоящия момент това няма как да бъде потвърдено черно на бяло. Кметът Георгиев на свой ред категорично отрече подобни твърдения като поясни начините, по които обектът може да бъде предоставен за ползване – търг или конкурс. В конкретния случай става въпрос за търг с цел по-голяма обективност и начин за достигане на по-висока цена. Идеята е процедурата да бъде финализирана през април и май месец заведението да започне работа. Няма ограничения и всеки може да подаде документи. На предстоящата мартенска сесия предстои да бъдат определени условията, при които ще протече търга и съответно определен спечелилият кандидат.

Става въпрос за едноетажна сграда със застроена площ 106 кв. м. Същата разполага със зала за посетителите с площ 60.97 кв.м. с бар и 43 седящи места. Включени са и два санитарни възела, единият с възможност за достъп на лица с увреждания. Също така кухненски тракт /11.78 кв.м/ и склад /7.51 кв.м/. Интериорът на сградата позволява осигуряването на удобна, практична и функционална експлоатация. Обектът е с атрактивен външен облик – плосък, бетонов покрив със съответните изолации, фасадите са с топлоизолация, обработени са с бяла и цветна мазилка и частична облицовка с дялан камък. Към Панорамното кафе е изградена мембранна тента със застроена площ 163.00 кв.м., която позволява пред обекта да се разполагат маси и столове за сервиране на открито. Към настоящия момент заведението не разполага с необходимото обзавеждане и оборудване, които да обезпечат работния процес и с цел нормалното му функциониране бъдещият наемател трябва да осигури такива.

Условията за стопанисването му вече бяха разгледани в комисиите към Общинския съвет и утвърдени на мартенското заседание на ОбС, което се проведе днес. Беше прието направеното предложение за 800 лв. без ДДС месечен наем и 5-годишен срок на експлоатация. Със сигурност обектът успя да прикове общественото внимание и случващото се около него ще бъде следено под лупа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close