Политика

Ирена Коцева: „Учим се да работим коалиционно-парньорски”

1Мария Галчева

В понеделник беше първия приемен ден на народния представител от ПП ГЕРБ  Ирена Коцева. Освен приемен ден, той беше съчетан и с кратък брифинг с медиите от града. Тя определи срещите си с медиите като ключови, изхождайки от позицията, че те са незаобиколим фактор. Тя благодари за коректното отношение към нея при отразяването на предишното и пребиваване в НС, когато партията беше в опозиция и за чувствителността към теми, засягащи самоковския регион.

„Отговорността сега е много по-голяма, представлявам парламентарна група, която е в управлението” – заяви тя.

Националната програма за енергоспестяване е един от приоритетите, с който ще се ангажира тя. Освен санирането на панелките, друга задача, която върви към успешна реализация е приемането на Закона за предучилищно и училищно образование.  Тя е съвносител на още два законопроекта – единият е  свързан с академичната общност, а другият със Сметната палата.

В качеството си на зам.-председател на Комисията по регионално развитие, Ирена Коцева призова самоковци да бъдат по-активни по този въпрос.

Тя се ангажира да отнася важни въпроси, свързани с града на министерско ниво, за да може те да получат съответното разрешение в максимално кратки срокове. Припомняме, че за Самоков стратегическа е темата за пътните връзки, туризма и инфраструктурата. В бъдеще се очакват и стъпки по организирането на среща с министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, към която да бъдат зададени всички тези питания.

Като основен акцент в приемния си ден с граждани, тя открои безработицата като основен негативен акцент и нарече ситуацията „изключително сериозна”. Според нея най-успешният кмет и управленец на града, ще бъде този, който доведе тук инвеститорите и създаде условия за разкриването на нови работни места. Като друг проблем беше определена липсата на съпричастност и диалог с общинска администрация. „Трябва да потърсим отговорност там, където е необходимо, за да защитим правата на съгражданите ни”.

Взаимоотношенията в управляващата коалиция Коцева определи като „нов момент, който е труден и болезнен процес” , който трябва да синхронизира вижданията на около 18 по-малки и по-големи партии.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close