ОбществоРегионални

Институциите готови за предстоящия зимен сезон в Боровец

Самоков 365

Наближи ли края на годината дежурната тема номер едно са очакванията около предстоящия зимен сезон. Днес /15-ти ноември/ в хотел „Рила” се състоя традиционната среща с участието на представители от Община Самоков, държавните органи, експлоатационните дружества и хотелиери. Всички те декларираха пред зам.-областния управител на Софийска област  Николай Николов своята готовност да посрещнат  и отговорят на очакванията от страна на туристите. Георги Иванов – директор на РД „ПБЗН” заяви, че имат един автомобил и при необходимост могат да разчитат на допълнителна помощ от екипи  в Самоков и Костенец. Това беше потвърдено и от началника на службата в Боровец – Даниел Ласкин. По отношение дейността на РУ-Самоков акцентът беше поставен върху командированите служители  в Боровец за зимата. Общо 22 ще бъдат те като брой и един разследващ полицай съобщи началникът Васил Попов.

Румен Сачански – директор на ОПУ-София обяви, че службата все още не е в режим на зимно поддържане. В готовност са 12 машини и 500 тона смес. Планира се изкърпване на пътя Горубляне-Боровец. Зам.-кметът Люба Кленова коментира, че са очаквали много повече по отношение и на отсечката Клисура-Самоков, която да бъде приведена в подходящ вид за зимата. На срещата, проведена преди около месец в присъствието на министър Николина Ангелкова стана ясно, че по него през зимния период няма да се предприемат ремонти. „Очакваме много повече” – коментира зам.-кметът Люба Кленова и по отношение на пътя София-Самоков. В отговор представителят на ОПУ информира, че е изготвен проект за основен ремонт на пътя София-Самоков, чиято реализация се очаква да бъде осъществена в следващите 1-2 години. Георги Янакиев от хотел „Янакиев” поиска да се сложат повече знаци по пътя Дупница-Самоков с цел безопасността на шофьорите. Друг проблем, касаещ придвижването в курорта е местоположението на стоянките за таксита и маршрута на т.нар.шатъли. По него също ще се търси решение.

От ЧЕЗ-Електроразпределение се похвалиха, че са спазили даденото обещание и са успели да сведат до минимум авариите в района. Прекъсванията в района са минимални и се дължат на трети страни. Зам.-областният управител Николай Николов обърна внимание, че се загърба и не се обръща достатъчно внимание на Мальовица като туристически център. Ще се предприемат бъдещи действия в тази насока, както и по отношение на кадрите. От страна на Общината беше поето обещание за организиране на среща с ръководството и екипа на ПГ по туризъм. Кога ще бъде тя, на този етап не е ясно. Сигурно е обаче, че ще трябва да се помисли сериозно за  адекватни мерки по отношение на персонала. В края на срещата всички си пожелаха успешен и безпроблемен сезон.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close