Слайд категория

Злато, сребро и бронз за клуба по аеробика

samokov aerobika 4 mayСъстезателките по спортна аеробика на клуб „Самоков” изиграха на финала  на VХIII–то  Държавно  първенство девет съчетания и спечелиха 1 златен комплект медали, три сребърни, 1 бронзов, две 4-ти места и едно 7-мо. 

ГР 15-17 години в състав: Синтия–Мари Ангелова, Анита Гаврилова, София Вададжийска от самоковския клуб, Емилия Будинова и Мари Босилина от софийския тим „Йова спорт” с оценка 18,750 оглавиха класирането в квалификациите,  останаха начело и след финалите и спечелиха поредните за сезона  златни медали със завладяваща и трудна композиция, впечатлила жури, състезатели и публика. ТР 15-17 години в състав Анита, Синтия – Мари и Емилия, след безупречно изиграно съчетание в първия състезателен ден и най-висока оценка за трудност 2,450, заеха челното 1-во място.  На финала съдиите пренаредиха тройките и поставиха нашата на 2-ро място с 0,1 десета след формация на „Мега спорт”- Хасково.

Сребърен комплект медали спечели и ТР 12-14 в състав: Камелия Петрова, Мария Генова и Светлина Ваклинова от кюстендилския тим. В събота те заеха 4-то място, но след сериозна мобилизация в по-важния неделен ден получиха втора оценка и се качиха на стълбичката на победителите. Три самоковски гимнастички се включиха в индивидуалните надпревари в тази възрастова група, като две се класираха във финалната осмица – Мария Генова – 3-то място, Лидия Ангелова 6-то и Весела Вукова 11-то.

В неделя, след равен резултат – 17 850, но с 0,05 по-ниска оценка за изпълнение, нашата чаровна Мария, която през този сезон играе много стабилно и качествено, отпадна от разпределението на медалите, заемайки 4-то място. Напрежението изигра лоша шега на Лидия, която отстъпи с едно място и се класира 7-ма.

Сериозна през тази година е конкуренцията ИЖ 15-17. Поне 5-6 от гимнастичките на България с еднаква сила и право могат да бъдат фаворитки. Квалификациите преодоля само Синтия – Мари от самоковския отбор. Анита Гаврилова се нареди веднага след първите 8,  с 0,1 десета по-ниска оценка. Кристина Зографска бе 11-та. В неделя Синти запази 4-тото място. Така, в поредно, четвърто състезание, тя влиза в три финала и се представя по един повече от достоен начин. Надя Паунова, която за първа година се състезава в категория Жени, след първото за сезона състезание в Словакия, в Боровец зае 3-то място и в двата дни, с  наситено с трудни елементи съчетание.

В най-малката категория, деца 7-8 години, самоковската състезателка Никол Драганова и в двата дни твърдо стъпи на второто място, след безупречно изиграване на задължителното съчетание с волни елементи. Две гимнастички защитаваха честта на Самоков в най-многобройната категория ИЖ 9-11. Драгомира Христова зае 11-то място, Лина Гаврилова бе 13-та.

Естествено, голяма заслуга за отличното представяне на състезателките по спортна аеробика имат треньорите Калоян Калоянов и Диана Борисова, която след появата на първородната й рожба Александър бе заменена от Ралица Благоева. Силните и оргинални съчетания, постоянството, с което работят за изграждане на всички физически качества на своите възпитаници и шампионския дух, който носят, неминуемо довежда до високите резултати. Не може да се пренебрегнат и усилията на клубното ръководство, в лицето на Светлана Атанасова– председател, Камелия Асенова и Гиргина Рангочева. В края на тази седмица, отново в хотел Самоков в Боровец, ще се проведе кръг от Световната купа за мъже и жени и Международният турнир за деца, юноши и девойки по спортна аеробика. В националната гарнитура, която ще представи България, влизат всички самоковски гимнастички, заели на Държавното първенство до 6-то място. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close