ОбществоРегионалниСамоков

Златното момиче на художествената гимнастика Камелия Дунавска с клуб по изкуство и спорт в Самоков

„Самоков 365“

Клуб за изкуство и спорт в Самоков създава златното момиче на българската художествена гимнастика – Камелия Дунавска.

Адриана и Камелия Дунавски са две от златните момичета на Нешка Робева. Камелия се състезава в ансамбъла, с който печели световна и европейска титла – златни медали от европейското първенство в Хелзинки през 1988 г. и от световното първенство във Варна 1987 г. След края на състезателната си кариера става треньорка по художествена гимнастика – работила е в ЦСКА и Левски, в екипа на Нешка Робева, работила е в САЩ и Гърция. От 2017-та година работи с турския национален отбор и под нейно ръководство ансамбълът на Турция спечели европейската титла през 2020 година.

Пандемията връща Камелия в България, като последните месеци прекарва в своята къща в Самоков. Очарована от прекрасната природа и отличната спортна материална база в града ни, решава да създаде Клуб по изкуства и спорт в Самоков.

Очаква се Клубът за изкуство и спорт на Дунавска да отвори врати още в началото на месец юни. Той ще провежда занимания както за жителите на общината, така и за гости от страната и чужбина. Камелия Дунавска споделя своята мисия -да направи хората по-здрави чрез спорт и изкуство, по – щастливи и по – вдъхновени. В момента се провежда анкетно проучване за интересите към различинте видове гимнастика и изкуства – художествена и спортна гимнастика, акробатика, танци, цирково изкуство, йога, тренировки сред природата.

На 1 юни, в Деня на детето, предстои представянето на новия клуб с градиозен спектакъл в зала „Арена“ – Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close