Общество

Зинаида Хаджимитова ще представи новата си книга „Вятър за глухарчета” на 28 септември

„Самоков 365”

Самоковската авторка Зинаида Хаджимитова може да се похвали с ново литературно „чедо”. След книгите й „Приказки за живота”, „С цвят на розово мартини” и „Дъщерите на огъня” идва ред на новия сборник с разкази „Вятър за глухарчета”. За представянето на книгата пред аудиторията ще се погрижи театралният режисьор и литератор Любомир Малинов, който вече достатъчно добре познава стила на писане на Зина и най-точно би могъл да пресъздаде всичко онова, което авторката иска да изпрати като послания на своя адресат. Те са се срещали на две творчески поприща – писането и сцената.

“Това наистина са разкази, написани на едно дихание. Разбира се, стилът – това е човекът. И тук всичко е Зина: лаконизмът, стегнатият до крайност диалог, стремително летящото действие, неочакваните финали, философия, максимално обрана от философстване и… нейните теми – Любовта, Другия, Самотата.
За кого са тези разкази? За всички нас – глухарчетата, отвявани от вятъра, за да дойдат други, с нови послания от Вселената. При Зина те винаги са човешки и човечни, затова могат да стигнат до всекиго”, казва за сборника Любомир Малинов.

Представянето на „Вятър за глухарчета” на авторката Зина Хаджимитова ще бъде на 28 септември /четвъртък/ от 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Васил Захариев”.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close