Регионални

За първи път в Самоков ще се организира хоротека

Анна Манова

ХоротекаОт няколко години в нашия град се усеща засилен интерес към българското и по-конкретно към българските народни танци. Оформиха се групи на любителите на българските хора на няколко места в Самоков. Тази тенденция е засилваща се в цялата страна. Един от танцовите състави в Самоков, а именно ФТА „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, решават да предложат нещо интересно за самоковци – хоротека.

До този момент на доста места в страната се организират такива събития, като идеята е да се наблегне само на различните разновидности на българските народни танци. „Това си е дискотека, обаче само с хора. За такива събития са подходящи заведения от типа на „Кестените”, където сме замислили да сме. Хората могат да седнат, да хапнат и пийнат, но и да поиграят основно и единствено хора. Бил съм в София на много хоротеки и е доста забавно и приятно, затова решихме със състава да организираме подобно нещо и тук”, обяснява Борислав Искрев.

Първата хоротека ще се състои съвсем не на шега на 1 април, от 20:00 часа, като домакин ще бъде ресторант „Кестените”. За всички присъстващи има символичен вход. А идеята да се забавлявате, като организаторите се надяват да има интерес и избраното пространство да се окаже тясно за желаещите да присъстват на една различна дискотека. „Това събитие се отнася не само за нашите танцьори, а за всички желаещи – роднини, близки, приятели. Масова практика в София е да се канят гостуващи клубове. Идеята е да направим нещо заедно. Каним всички желаещи да заповядат”, поясни Искрев.

Организаторите се надяват да има интерес от страна на самоковци и тази хоротека да стане честа практика и в Самоков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close