Политика

Започна изграждането на Регионалния съвет на Реформаторския блок в София област

reformatorski blokПолитици и граждани ще търсят пътя към промяната рамо до рамо

На 17 октомври бе направена първа среща на представители на партиите от Регионалния съвет на Реформаторския блок в София област. На нея присъстваха Александър Христов от БЗНС, Димитър Делчев, член на Националния и Изпълнителния съвет на “Движение България на гражданите”, Григор Григоров, председател на общинската организация на ДСБ в гр. Сливница, Илия Лазаров, член на Националния съвет на “Синьо Единство” и Юлиян Леков, член на НИС на СДС. Основните теми за София област обсъждаха представители на партиите от РБ от няколко общини в областта – Самоков, Своге, Костинброд, Божурище, Сливница и др.

В състава на Регионалния съвет се предвижда да има Политически съвет с по двама представители от всяка партия, и Граждански съвет, в който ще влязат изявени личности, експерти и лидери на мнение.

На първата среща на представителите на отделните партии те стигнаха до договореност Съветът да се сформира в най-кратки срокове и да заработи в пълен състав. Бе взето и решение да се направи обстоен анализ на най-важните проблеми в София област. След като се формира Гражданския съвет на Реформаторския блок за областта, ще се пристъпи и към предлагане на конкретни решения на тези проблеми.

Реформаторският блок бе обявен на 7 юли тази година от 5 партии – ДСБ, ДБГ, Зелените, Синьо единство, НСПСД, към които по-късно се присъединиха още две – БЗНС и СДС, а през м. септември към Блока се създаде и Граждански съвет от изявени експерти, специалисти, университетски преподаватели и публични личности. Преди броени дни реформаторите представиха основни акценти от икономическите мерки, които предлагат за излизане от кризата, а до края на м. ноември ще представят и идеите си за реформа в правосъдната система.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close