Самоков

Започва кандидатстването за общински стипендии

От 01.07.2017 г. могат да се подават заявления за кандидатстване за общинска стипендия. Крайният срок е 10.08.2017 г.

Съгласно решения на Общински съвет, Община Самоков присъжда  9 стипендии в подкрепа на даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти, с отличен успех и постижения в различни области. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, за постижения в областта на изкуствата – на името на Васил Стоин, както и стипендия за спорт. Не се присъжда  общинска стипендия само за отличен успех.

Стипендиите са в размер на 1000 лв. и се изплащат в рамките на учебната 2017/2018 година.            Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от бележника/академична справка с  годишния успех за учебната 2016/2017 г., документи, удостоверяващи постиженията, препоръка от училището/университета или  спортния клуб.

От 2016 са обявени още две общински стипендии по 500 лева за малки спортисти – ученици от 2 до 7 клас, с постижения в зимните спортове. Редът за кандидатстване е същият, като заявлението до кмета може да бъде подадено и от родител.

Тази година за пръв път удостоверенията на удостоените стипендианти на Община Самоков ще им бъдат връчени на Празника на Самоков, 21 август.

 

За повече информация – стая 519 в Общината или на телефон 0722/ 60099.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close