ОбществоРегионалниСамоков

Журналистът и писател Теодора Колева представи романа си „Мъжете в живота на А.“ в Самоков

 Анна Манова

Журналистът и писател Теодора Колева представи най-новия си роман „Мъжете в живота на А.“ в Самоков. Срещата на автора с аудиторията се състоя в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Романът е вдъхновен от реални истории и разказва за трудния път на жена – предприемач у нас, която отглежда сама детето си. Желанието на автора е да разкаже за перипетиите на малкия бизнес у нас. И за една самотна майка, която извървява трудния път да отглежда отрочето си с плетивата, които създава. И в един момент тази същата жена през 2019 година получава отличието „Златна игла“ за иновации в модата. Това е реален герой с неговата истинка съдба. А основното послание в романа, по думите на Колева, е че човек никога не трябва да се отказва и все някога ще му се усмихне щастието, както се случва с нейната героиня Аксиния.

Теодора Колева работи като журналист до 1995 година във вестник „Антени“, след прекъсването на дейността на вестника тя се насочва към писането. И литературата и журналистиката разказват житейски истории, но го правят по различен начин.

„Литературата дава много по-големи възможности да кажеш повече, отколкото журналистиката. Аз избрах да пиша текстове, каквито сама преценя, без да имам ограниченията да се побирам в няколко изречения във вестник“, сподели Колева.

„Мъжете в живота на А.“ е третата книга на Теодора Колева. Първата „Данъчна ревизия“ е съставена от седем новели и се превръща в първа част на романа й „Милионер по назначение“.  Книгата е с изчерпан тираж. Новия си романн Колева е представила в София, Велико Търново, Самоков, а следващата й спирка е Гоце Делчев.

Срещата с Теодора Колева в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ е последната за този сезон, подчерта главният библиотекар Албена Ихтиманска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close