Злободневно

Ех, тази борба за народна любов!

parlamentМария Галчева

До поредната предизборна кампания остава седмица.  Няма как да се спестят сарказмът и иронията към хората, добре познати стари муцуни, които пак ще „цъфнат” по листите, рязко разболели се от съвест и загриженост.

Партийните централи наричат познатите лица тегличи – общо взето това са хората, които са там за пореден път, което уж гарантира някаква по-висока избирателна активност. Още оттук тръгва разминаването с мнението на хората, защото обикновеният електорат, тази отвратителна дума за маса, понякога също има мнение и то е диаметрално различно от партийното.

Нямам нищо против хората с опит, но къде отива „продуцирането” на новите кадри? Или те остават един приятен пълнеж без бръчки и обремененост, с красивото изречение – „Ето, ние имаме кадри” и моята добавка към това – които са забити в десета глуха.

Градът обаче, колкото и да се шегуваме с него, все още може да мисли. И да избира с главата си, а не по партийна заръка. Защото повелята не е задължително да бъде вярна. Не живеем с мисълта, че ще се намери идеалният кандидат – Дон Кихот по български. Ако някой ден това се случи, сигурно ще си помислим, че историята някъде е стъпила накриво и глупостта е престанала да се върти около нас като престараващ се келнер. Не че няма такива хора, просто не ги забелязваме, а пък и те не чувстват необходимост да се замесват в гнусотиите на уродливата ни политико-икономическа система. Затова си заслужаваме познатите до болка лица, които пак ще се лезят от плакатите. Но все пак – помислете!

Противовзломен обков трябва да сложим на мозъците си, за да не запомним тръпнещите от смисъл „послания”, които са категоричен  резонанс с положението, в което се намира страната. По-постна и от постна пица. А имитирането на загриженост е противно и неморално – в този ред на мисли предизвиквам в името на града ни, нашите ключови политици да се залеят с по една кофа леденостудена вода и да ни извадят от ситуацията, в която се намираме – висока безработица, липса на свежи инвестиционни пари, негативни демографски тенденции със северен характер.

И така, борбата за народната любов – какъв оксиморон!, е на път да започне по алековски. Отново. Очаквайте извънредните избори и още по-ясните резултати тази есен, само в България!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close