Спорт

Елитът на българския и европейски сноуборд фристайл идва в Боровец

snowboardСамоков 365

На 24 януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец, където организаторите на състезанието са подготвили уникално трасе. Две линии с по 8 и 5 уреда, класически stairs сетъп и високоскоростна секция ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска сноуборд фристайл сцена.

1 състезание, 35+5 Wild cards участници сноубордисти, 1 уникален сетъп и 40 различни комбинации от линии – RED BULL FRAGMENTS е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия.

Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската “машина” и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek “GNIAZDO” Pawlusiak.

Форматът на събитието (отворен Rail Jam session) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви “трикове” да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво.
На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще получи голямата награда на Red Bull Fragments, която засега остава изненада.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close