Култура

Екоклубът към библиотеката – целеустемен и полезен

bibliotekaЗоя Станкова

В края на месец юли се проведе първият екопоход за участниците в Екоклуба, създаден по проект “Зелена идея – Еколято”. В парк “Лаго” Виктор Иванов (председател на Мадежкия воден парламент в България) проведе интерактивно обучение за опазване на околната среда с участниците от проекта. По забавен начин малчуганите научиха какво е времето за разграждане на различните отпадъци и защо е важно да не замърсяваме гората с тях.

След проведеното интерактивно обучение от Виктор Иванов участниците в проекта “Зелена идея -еко лято” взеха участие в световната инициатива “Водни Посланици (Water Messengers)”. Teхните послания бяха публикувани на официалната страница на инициативата.

Оказа се, че почти всички малки любители, които с новия проект се възпитават в уважение, опазване, щадене и ценене на природата, са част и от предпочитаната от малчуганите за лятото „Ваканция в библиотеката”, организирана от Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”. Всеки петък децата от екоклуба изработват различни красоти от отпадъчни материали, гледат филми с Флупи и развиват в себе си любовта към природата.

Проектът се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – център на местната общност” в изпълнение на договор РД-00-249-/08.12.2014 с Министерство на културата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Check Also

Close
Close
Close