ОбществоРегионални

Един за всички, всички за Калин!

Събраната сума за лечението му до момента надхвърля 60 000 лева

Христиана Видинова

%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bdПреди две седмици историята на шестнадесетгодишния Калин Иванов „разтърси“ града ни. За пореден път самоковци,  и не само, се обединиха в една кауза, а именно събирането на средства за лечението му в Мюнхен, Германия. Още не е ясна датата около заминаването на семейството. Но средствата се набират с пълна сила, като равносметката до днешна дата е над 60 000 лева, събрани от кутиите, които бяха поставени по най-различни точки в града , селата и Боровец, дори и софийско училище,img_20161026_132922 също така и благотворителния концерт, който се проведе на 18.09 /вторник/. Припомняме, че там бяха събрани над 4 000 лева.

Отделно каузата на Калин трогна не един и двама инициатори, които решиха наред с общата кампания, в която тупти пулса на целия град, да направят и индивидуални инициативи, с цел да се съберат възможно най-бързо необходимите средства. Броят на кутиите, поставени в различни обекти в града и селата надхвърли 100, като  47 бяха направени от ученици от СУ „Отец Паисий”, сумата от тях възлиза на 10 000 лева. Сумите от всички кутии бяха преведени по дарителската сметка. В кампанията се включи и ОУ “Митрополит Авксентий Велешки“, където Калин и неговият брат близнак kalin-kutiiКристин са бивши възпитаници, те преведоха 831 лева.  „Много сме развълнувани, всеки ден някой превежда пари в сметката. Вече има към 60 хил. лв в нея, събрани само в рамките на 2 седмици. Не зная какво да кажа, много сме благодарни. Чакаме тази седмица имейл от Германия, за да знаем как да действаме и кога трябва да заминаваме”, обясни пред в. „Самоков 365” майката Галина Иванова.

Кампанията в помощ на Калин продължи и тази седмица с крос , който се проведе в сряда /26.10/, под надслов „Ангелите на Калин”. В него се впуснаха стотици деца в помощ на шестнадесетгодишното момче. Преди официалното откриване, учениците бяха събрани пред входа на Спортното училище и всички заедно в един глас скандираха името на Калин, а след това състезанието беше открито от организаторите – Никол Николова и Петя Стойчева. img_20161026_133453“Калин е един от нас! Млад, с мечти и желание да расте и да се развива! Прегърнахме идеята да бъдем съпричастни към неговото оздравяване, ние, учениците от СУ “Никола Велчев” решихме с днешната спортна проява да добавим капчица добро, да противопоставим доброто на агресията, да си подарим този открит урок по човечност, за да подкрепим Калин в борбата за здрави и щастливи бъдни дни!

Калине, бъди здрав! Ние сме с теб и сме сигурни, че ще спечелиш това състезание! Обичаме те!” – споделиха в началото момичетата.

След официалната част, първи на стартовата линия застанаха най-малките ученици – от 1 до 4 клас, след това бягаха възпитаници от 5 до 8 клас. Кросът продължи с тийм спринт на СК “Рилски скиор“. На старта застанаха Ивана Гирова, братята Александър и Симеон Огнянови, Максим Велчев, Марио Матиканов и Даниел Чаушев. Отборът завърши с плакат, img_20161026_140105на който беше написано „Ангелите на Калин“. Надпреварата продължи с 9-12 клас, в който се включи и едната от организаторите – Никол Николова и завърши отново със спринт на СК „Рилски скиор“.

За пореден път показахме, че пазим човешкото в себе си. Заедно, всички събрахме сумата от 1085 лв. от кроса и парите бяха преведени на сметката на майка му.

На сесията, която се проведе в четвъртък /27.10/ стана ясно,че ще бъдат отпуснати 2000 лв. за лечението на Калин в Германия. Като част от общинските съветници изявиха желание да им се удържи част от хонорара в негова помощ.

Номерът на банковата сметка на майка му е :

BG61BPBI79424074962101
Post Bank
Галина Иванова

PayPal Galia_1234@mail.ru Galina Ivanova

 

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close