Спорт

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО СЛОУПСТАЙЛ И БИГ ЕЪР 2015

borovec2borovets-bg.com

След изключителния успех на Red Bull Fragments, между 19 и 22-ри март Боровец отново ще обедини българската фристайл сцена и ще се превърне в трибуна за изява на най-добрите фристайл сноубордисти и скиори в страната. Поводът този път е двоен – не едно, а две от най-важните и зрелищни състезания за сезона – FIS Открито държавно първенство по Биг Еър 2015 и FIS Открито държавно първенство по слоупстайл 2015.

Състезанията ще се проведат на територията на така очаквания втори терейн парк, който ще бъде изграден от шейпърския екип на Snow Park Borosport в горната част на ски зоната на Боровец (на писта „Попангелов”/бившата “Ястребец” 2). Добрите новини са, че от курорта планират да ни предоставят възможност да се радваме на най-новото произведение на едни от най-опитните шейпъри в страната, чак до края на сезона, през месец април.

Миналата година по време на надпреварата за златните медали и в двете фристайл дисциплини станахме свидетели на поразителен брой стилно приземени трикове, между които и впечатляващ опит за бексайд 12-ка от един от най-изявените представители на българския национален отбор по фристайл сноуборд – Симеон Митрев. След сериозна подготовка по време на летни тренировъчни лагери в Алпите, след доминацията насерията WorldRookieTour и поредица от участия в международни състезания в Австрия, Китай, Холандия и др, имаме много поводи да мислим, че Симеон, Петър Гьошарков и останалите фристайл национали хич не възнамеряват да пропуснат да ни впечатлят със карането си и тази година!

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close