Регионални

Дупките по самоковските улици никнат като гъби

Илиян Чалгънов

Aнна Манова

/коментар/

Дупките по самоковските улици изникват и се увеличават една след друга, като това създава сериозни предпоставки за пътно-транспортни произшествия. На един такъв главен участък се извършва ремонт за пореден път. Става  въпрос за улицата пред читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”. Както вероятно всички от вас си спомнят не много отдавна целият участък, в това число и зоната около Голяма чешма, беше облагороден. Беше поставена нова настилка. Интересното започна след това. Още при първите дъждове се появиха и образуваха невъобразими локви. Оказа се, че няма къде да се отводнява тази вода. След това се появиха множество дупки. Само преди около три седмици тези дупки прераснаха в сериозни ями, които бяха изрязани от фирмата изпълнител и запълнени след това. В началото на тази седмица /18 април/ ремонтната дейност все още продължава. Изрязана е голяма част от настилката, очаква се асфалтиране. И най-накрая някой все пак се сети да се поставят две дъждопреливни шахти. Времето ще покаже ефективността на извършения ремонт. Но само ако си помислите колко труд се хвърли само на една улица, какво остава за множеството други участъци? Да не се получи както гласи една крилата фраза снегът да ни изненада неподготвени.

Въпреки извършените ремонти по основните улици в централната част, все още има такива, които не са пипнати, някои от години. Една от тях, на която ще обърнем внимание, е улица „Христо Максимов“ по цялата и дължина.

Екип на „Самоков 365“ провери на място, след сигнали на наши читатели. Първият фрапиращ елемент на улицата са двете зебри – пред училище „Христо Максимов“ и тази до т.нар. полицейски участък. И двете зебри са назъбени и при преминаване с автомобил усещането е все едно стъпваш на тротоар. Цялата улица до края на околовръстния път е осеяна с огромни дупки, които трудно се избягват, да не кажем че е невъзможно. Най-копрометираната част от настилката е от полицейския участък до последната къща срещу завод „Мусала“.

Пример на път, който не е ремонтиран е и този за село Драгушиново, където освен броят на дупките нараства и сметището от двете страни. „Чудесна” гледка за всеки, който има „удоволствието” да преминава от там. Приличаме на страна от третия свят.

Отлично разбираме, че тежката зима остави отпечатък  и много от улиците се разбиха в следствие на това, но не можем да се съгласим, че ще продължаваме да си чупим колите. Условията за ремонт са чудесни и нищо не оправдава бездействието на отговорните лица.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close