ОбществоРегионални

До месеци стартира изграждането на Okol Lake Park

Самоков 365

Мащабен инвестиционен проект е с амбицията да възроди Горни Окол. Основен инвеститор и двигател за Okol Lake Park e „Маркан Холдинг” АД. Очаква се строителните работи по изграждането на обекта да започнат през пролетта на 2020 г. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата. Вдъхновен е от идеята за детство на свобода, от красотата на българската природа и стремежа към здравословен начин на живот.  Тя се заражда през далечната 2010 г. 2014 г. е учреден „Голф Окол ООД. 2017 г. вече има влязъл в сила ПУП и от  2019 г. се работи по техническата част на проектирането. Реализацията на инвестиционното намерение е разделено на няколко фази, като първата от тях включва голф игрище с Клуб Хаус и академия, хотел, линеен парк с тематични зони и лесопарк.

Работата по проекта е в партньорство с водещи международни компании и специалисти. Френският хотелски оператор AccorHotels e избран да управлява новия петзвезден хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Мастър планът на Okol Lake Park е разработен през 2014 г. от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages и голф архитектите на European Golf Design.

През тази седмица се проведе поредната работна среща във връзка с инвестиционното намерение. Все още се действа по изграждането на външните връзки – ток, вода, информираха от общинска администрация. Чисто документално трудностите са породени от големината на терена и това, че е земеделски имот. Общата инвестиция е около 300 млн. евро, а цялостното развитие на комплекса обхваща период от 20 години. Намеренията са първият етап на Okol Lake Park да приключи през 2022 г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close