Седмицата

До Гоце Делчев и Банско и назад

goce del4evМария Галчева

Уважаеми читатели,

тази седмица реализирахме едно планирано пътуване, за което обявихме няколко седмици по-рано. Отидохме до Гоце Делчев и до Банско, две общини, които по големина и население са по-малки от нас, но като дадености си приличаме много. Това беше и причината, която ни подтикна да сравним наш Самоков с тях.

Това ще прочетете през следващите седмици обаче, когато на страниците на вестника ще се появят интервютата с двамата градоначалници.

Акцентът ни ще падне върху добрите практики в тези две общини, които тук не се прилагат. Това е странното всъщност – нещо толкова естествено, което не може да бъде обяснено дори и с различния цвят партийна боя – Гоце Делчев /БСП/ и Банско /ГЕРБ/.

Няма как да не ви споделя впечатлението си от идеално гладките пътища и в двете общини и замахът, с който се работи там. Вода ще им носим и то не с шепи, а с кофи, по отношение на отношението, на търпението към детайла, на методите им на работа и на замаха, който имат.

Самоков има всички налични условия да бъде равен и дори по-добър от тях. И това е доминантата тук. На това залагаме и върху него имаме желанието сериозно да помислим.  Всичко е налице – пистите, имаме земите, имаме минералната вода, имаме на разположение и близостта до столицата, която те нямат и е наш безспорен плюс.

Имаме ресурсите, но липсва нещо. Ще прецените сами.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close