Самоков

Доника Баракова с приз от публиката на петото издание на конкурса „Принц и принцеса на Самоков”

„Самоков 365”

Конкурсът „Принц и принцеса на Сaмоков“  се организира от Арт компания “Нови звезди“ за пета юбилейна година и е част от националната верига „Принц и принцеса на България“.

Той е за деца от 4 до 16 години, като децата са разделени във възрастови групи.Победители освен корони, ленти и подаръци, получават правото и отговорността да представят своя град на националния конкурс от 1 до 4 юни на морския бряг в курортен комплекс „Албена“. Там те ще се състезават с победители от цяла България. Домакин на събитието за трета поредна година беше Младежки дом Самоков и организаторите изказaха благодарност на г-жа Латинка Щъркелова за доброто сътрудничество. Партньори в събитието са вестниците „Самоков 365” и „Приятел”.

За децата имаше торта от сладкарница „Захарно петле“, а за препълнената зала на Младежкия дом танцуваха момичетата от “Кати Денс“, с ръководител Катрин Митева и групата по зумба към Младежкия дом, с ръководител Яна Василева.

Освен голямото жури, заседаваше и Детско звездно жури в лицето на Виктория Шукейн – носителка на титлата „Принцеса на Самоков“ 2015 супер гран при; победител в националния конкурс „Принцеса на България“ 2015 супер гран при; победител в своята възрастова група на международен фестивал в Москва, дефилирала  на световната седмица на висшата мода Мерцедес бенц фешън уийк в Москва. Виктория Кленова – „Принцеса на Самоков“ 2014, „Тийн принцеса на България“ 2016 гран при. Елена Несторова – „Принцеса на Самоков“ 2016, „Тийн принцеса на България“ 2016 гран при, носител на наградата „Александра – Принцесата Ангел“ и лице на кампанията против насилието над деца. И трите момичета са възпитаници на Школата за красота и етикет към Арт компания „Нови звезди“.

Децата се представиха в три тура – патриотичен – със специално подготвени тениски и български знамена, с талант и с официални тоалети.

На сцената имаше усмихнати и творчески деца, които показаха колко талантливи са децата на Самоков. Те танцуваха, пяха, рецитираха. Впечатлиха с изпълнения на дълги стихове облечени в народни носии.Раздадени бяха много награди – специална награда на Младежкия дом получи Кристиян Георгиев. Наградата на вестник „Приятел” отиде при Даяна Петрова. Наградата на детското жури получи Ана Мария Панайотова. Наградата на публиката /чрез гласуване във фейсбук / бе определена за Доника Баракова.

Във всяка група имаше по две носителки на наградата гран при, а журито единодушно определи и носителка на голямата награда – Супер гран при  и тя отиде при Доника Баракова.  Тя се отличи с професионално подготвен и представен танц и прекрасен тоалет в третия тур. Освен това наградата при нея е комплексна – тя е участвала на конкурсите „Принц и принцеса на Самоков“  още от първото издание през 2013 година.

Можем да обобщим – прекрасен празник за децата. Защото чрез цялостната си дейност Арт компания „Нови звезди“    подпомага  развитието  на децата. Работи  за изграждане на  качества като отговорност, трудолюбие, патриотизъм, мотивация и желание за развитие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close