Самоков

Доброволци от Самоков с лична мисия да помогнат на дома на отец Иван в Нови хан

Анна Манова

Доброто е заразно, в това вярват няколко самоковци, които решават, че имат желание да помогнат на хора в нужда. И се спират на децата, които обитават дома на отец Иван от Нови хан.

Отец Иван се грижи като баща и закрилник за над 70 деца на различна възраст в селата Якимово и Нови хан, повечето от които са ученици. Благородният човек разчита изключително и само на добрите сърца на хората, които спрямо възможностите си се превръщат в благодетели.

Инициатор за нашия град в случая е младият мъж Антон Шуманов, който остава трогнат от репортаж, излъчен по водеща телевизия за поредните груби набези в Дома.Тогава вандали са оставили голяма част от децата без училищни пособия, обувки и дрехи. Това не е единичен случай на хора, които вместо да оказват подкрепа с каквото могат – правят точно обратното – отнемат на децата и малкото, което имат. Така Антон, заедно със семейството на Даниела и Славчо Стойлкови и още няколко техни познати, се захващат и за една седмица събират около десет чувала със запазени дрехи за децата. Те приемат тази малка на пръв поглед инициатива, като лична мисия и като морален дълг. А главната им идея е повече хора да се включат, защото броят на децата не е никак малък.  „Нищо не ни струва да направим някое дете щастливо, да го накараме да се усмихне”, споделиха те.

Това не е първа подобна инициатива за самоковеца Шуманов, който преди повече от година с друго самоковско семейство също занесоха на място дрешки за децата на отец Иван .В края на тази седмица подготвената пратка ще отпътува за Нови хан. „Желанието ми е повече хора да се включат с нас. Със сигурност доста семейства имат запазени дрехи, обувки и учебни помагала от техните деца. Необходимо е единствено желание да подадете ръка на някой в нужда – в случая за мен това са децата в Нови хан. Те имат нужда от много неща и всяка помощ е важна”, приканва самоковецът.

Ако има доброволци, които имат желание да помогнат, могат да го направят лично или да се свържат с редакцията на вестник „Самоков 365”.

сн. Front.bg

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close