ОбществоРегионалниСамоков

Доброволците от „Бъди човек” помагат на нуждаещи се до края на извънредното положение

Анна Манова

Доброволците от „Бъди човек” не се отказват да подаряват надежда и да бъдат с мисъл за другите. И макар тази година Великденската кампания да не може да се проведе в очаквания мащаб, тя ще бъде с поглед към крайно нуждаещите се възрастни хора в Самоковско. Като те отново ще подготвят пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Стартират в средата на март и ще продължат до края на извънредното положение.

„Предвид развиващата се в момента епидемия разбрахме, че ще се наложи да отложим кампанията за Великден. Но с доброволците решихме да не изоставяме крайно нуждаещите се хора. Взехме всички необходими предпазни мерки, сложихме маски, ръкавици и успяхме да посетим 14 души до този момент. Част от тях са в Продановци, Рельово, Драгушиново и в Самоков. Много ми е мъчно за всички хора, които ще ни очакват за Великден и знаят, че ходим при тях”, сподели инициаторът на кампанията „Бъди човек” Радослав Христов.

До този момент са  подготвили около 30 пакета с хранителни продукти, които ще отидат в помощ на крайно нуждаещи се хора. Доброволците призовават да покажем единство, за да може да се излезе по-бързо от тази ситуация и приканват всеки, който познава възрастен човек, който има нужда от каквато и да е помощ да се свърже с екипа на „Бъди човек” – Самоков. Сигналите може да подавате на фейсбук страницата на кампанията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close