ОбществоРегионалниСамоков

Директорът Ирена Коцева взе участие в Светoвното изложение Bett 2020

„Самоков 365“

Директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Ирена Коцева взе участие в Световно изложение.

От  22 – 25 януари 2020 г. в Лондон, Великобритания се проведе Световно изложение за образователни технологии. Bett е водещо световно събитие за образователни технологии, което през последните години се утвърди като място за среща на образователната общност.

Свои продукти показаха близо 800 фирми от цял свят – интерактивни дъски, интерактивни монитори и образователен софтуер, презентиран чрез тях, роботи за учебни цели от най-различен калибър, добавена и виртуална реалност, 3D скенери, 3D принтери и др. В някои от представените разработки имаше и елементи на изкуствен интелект.

„Посещението на BETT е чудесна възможност за сверяване на часовниците и нашите не са никак назад. Убедена съм, че дигиталната трансформация на образованието трябва значително да се ускори, за да бъдем в крак със световните тенденции, но каквито и технологии да се използват в учебния процес, водещата роля на учителя и преподавателя трябва и ще се запази. Заредихме се с идеи, мотивирахме се, открихме смисъл в идеята да адаптираме чуждия опит за нашите собствени цели в класната стая. Защото знаем, че за да бъдеш лидер сред своите, няма как да отхвърлиш посланията на лидерите по света. Едно от тях, което в този технологичен век би могло, а и би трябвало да мотивира всички, които ежедневно работят за бъдещето на своите ученици. Технологията сама по себе си няма да подобри образованието, но може да бъде мощна част от решението“, сподели Коцева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close