Слайд категория

Димки и пиратки в „Арена Самоков” заради победата на Левски

Arena Samokov BIBL F4Баскетболният отбор на Левски спечели шампионската титла у нас, след като победи с 81:69доскорошния хегемон Лукойл Академик в решаващия пети и финален плейоф, изигран в „Арена Самоков”.

Така Левски сложи край на11-годишната доминация на Лукойл Академик в България. “Сините” разбиха своя съперник със 17 точки разлика в събота, за да изравнят серията до 2:2, за да стигнат до решаващата среща.

Феновете обаче се постараха да направят обстановката изключително „задушевна”, като бомбардираха с пиратки и палеха димки в самата зала. До редакцията на „Самоков 365” дойдоха сигнали веднага след срещата за вандалски прояви от страна на фен клуба на синия клуб. Потърсихме за справка шефа на РУП Самоков – Георги Тодоров, за това дали има някакви  установени щети и задържани лица.

„Като цяло не е имало произшествия, но е имало малки пиратки, които служителите на реда, при извършвания обиск , не са могли да намерят. Полицаите са имали много малко време за проверка заради струпването на хората в последния момент” – каза Тодоров пред наш репортер.

Той коментира, че пиротехническите материали са били по-скоро израз на еуфория, отколкото на вандализъм. 45 души охрана са били вътре в залата, а 30 човека от жандармерията са били отвън.

Няма задържани лица, нито сбивания, нито тежки физически схватки между феновете.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close