ОбществоРегионалниСамоков

Димитър Рогачев – първенец от конкурса „Звукът на времето“

Анна Манова

Самоковският акордеонист Димитър Рогачев се завърна с първо място от Осмото издание на Международния конкурс „Звукът на времето“, който се провежда в гр. Велико Търново. Това е второ участие на местния музикант в конкурса, като на явяването си миналата година също получи първа награда.

Димитър се представи с три изпълнения – „Токата“ в ре минор от Бах, „Спомен от старо време“ от Петър Ралчев и с аранжимент за акордеон на френската песен Ne Me Quitte Pas. В неговата група се състезаваха още сърби и участници от музикални училища в България. От две години акордеонистът се обучава при проф. д-р Добромир Митев от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, а преди това опит и умения трупа в Школата по акордеон в града,  където негов дългогодишен учител е Георги Машов.

„Радвам се, че успях да участвам в международния конкурс и да получа за втора година първо място в своята категория. Изключително съм благодарен и на двамата си преподаватели. Всяко излизане на сцена за мен е безценен опит“, подчерта Димитър. А на него му предстоят още две изяви в конкурси идните дни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close