Политика

Димитър Делчев пита министър Танева за състоянието на горите в самоковско и казуса в Общинското лесничейство

d delchevПрес офис Реформаторски блок

Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторски блок, член на правната и вътрешна комисии, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към министъра на земеделието и храните за състоянието на горите в самоковско и казуса в Общинското лесничейство.

Делчев пита има ли констатирани незаконни сечи на територията на Община Самоков и какъв е техният размер, както и колко са наказаните нарушители. Какви мерки ще предприемат МЗХ и неговите структури за отстраняване на нередностите в Общинското лесничейство и наказване на нарушителите и лицата, допуснали извършване на нарушения, свързани с назначаването на ръководител без необходимото по закон образование, пита още депутатът.

Получавам множество сигнали от граждани на Самоков за незаконно изсичане на дървета и оголване на цели декари земя, както в градските паркове, така и около селата, затова бих искал министър Танева да ми предостави конкретни числа, както за изсечената дървесина, така и за резултатите от направената горска инвентаризация, коментира Делчев.

Народният представител посочва, че през 2014 година кметът на града е назначил ръководител на Общинското лесничейство, без той да има необходимото по закон образование и поради това всички издадени разрешителни за сеч са отменени и се затруднява работата на заетите в сектора.

Абсолютното спиране на сечите не е адекватна мярка, тъй като тя води до загуби за бизнеса, но няма преки последици за извършилите нарушение, коментира Делчев. Компетентните органи трябва да се самосезират и да наложат санкции на престъпилите закона, добави той.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close