Политика

Димитър Делчев – „Надявам се местните структури на РБ да заработят като един отбор” ”

2Мария Галчева

Кои са предизвикателствата, пред които ще се наложи да се изправите в Самоков на местните избори?

  • Като на избори, винаги има много предизвикателства. Очакваме и удари под кръста, очакваме всякакви позволени и непозволени действия от страна на нашите опоненти. В крайна сметка залогът е прозрачното и демократично управление на Общината, затова ние от Реформаторския блок сме длъжни да се справим с всички предизвикателства.

Да поговорим за платформата – кое ще бъде приоритетното, на което ще заложите в Самоков като политики за реализация?

  • Като народен представител съм заявил своите приоритети – промяна на законодателството, свързано с детското правосъдие, борбата с битовата престъпност, опазването на горите.

Когато стане известно и името на кандидата за кмет, той ще представи и своите идеи за развитие на община Самоков. Несъмнено приоритет трябва да бъде привличането на инвеститори и създаване на благоприятна среда за развитието на малък и среден бизнес.  Безработицата в Самоков е над средната за страната и това задължава следващото ръководство да направи всичко възможно за откриването на нови работни места.

В тази връзка кой ще бъде кандидатът за кмет на Реформаторския блок? Ще успеете ли да се консолидирате около една фигура?

  • За да постигнем целите си, всички партии от Реформаторския блок в Самоков трябва да се обединят около една кандидатура. Българите достатъчно са се нагледали на скандали и разцепления и такова нещо не трябва да се допуска. Преценяваме шансовете си в Общината като много добри и затова се надявам местните структури на Блока да имат силите да заработят като един отбор. Тогава резултатът на РБ ще изненада много хора.

По отношение на въпроса ви за конкретно име – все още  се водят преговори. Мисли се и в посока на надпартийна кандидатура.

Кандидатът трябва да може да спечели доверието на всички дясномислещи хора в Самоков, за да се противопоставим на дългогодишното управление на БСП в Общината. В този смисъл търсим достоен и принципен човек.

Известни ли са вече имената, които ще издигнете като кандидатури по селата?

  • Все още нямаме конкретни имена. По-важно е да се постигне съгласие относно град Самоков и след това ще бъдат обсъдени и селата.

На какви хора ще заложите в листата?

  • Хора, които вярват в идеите на Реформаторския блок, имат желание да работят за растеж и за оползотворяване на всички възможности, които притежава Самоков и  които в момента не се използват достатъчно от настоящата власт.

Работата на Общинския съвет не е само да гласува преложенията на кмета, а да инициира дейности и да контролира стриктно работата на кмета.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close