Самоков

Деца взеха участие в едно „зимно предизвикателство”

„Самоков 365”

На 24 февруари /петък/ Община Самоков стана част от кампанията „Зимно предизвикателство 2017”. В него взеха участие над 160 самоковски деца. А самото предизвикателство се проведе на ледената пързалка в града.

Началото на тази инициатива е поставено през 1994 година и от тогава до днес се провежда през зимните месеци февруари и март. В последните години проявата се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни, а от тази година и Самоков стана част от нея. И това е съвсем логично след като има всички предпоставки да осигури добри зимни атракциони за малки и по-големи.

Организаторите избраха варианта, предизвикателството да се реализира на ледената пързалка, любимо място за забавление на много деца. Защото това е смисълът, чрез забавление да спортуваме и да опознаем по-отблизо зимните спортове. Ученици от четири училища в Самоков се включиха в предизвикателството – ОУ „Христо Максимов”, ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, СОУ „Отец Паисий” и ОПУ „Неофит Рилски”. След демонстрациите за майсторско, бързо и атрактивно каране на кънки се проведе викторина с тематични въпроси.

Всички участници получиха награди, осигурени от хотел „Арена” „Си Комерсиал 7” и Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close