ОбществоРегионалниСамоков

Детският конкурс „Малък талант на Самоков” раздвижи парк „Крайискърец”

„Самоков 365”  

Детският шоу конкурс „Малък талант на Самоков” оживи крайречния парк в неделния ден /19.08/. Традиционно това мероприятие, даващо поле за изява на най-малките, се провежда в рамките на празника на града. И през годините събира на едно място множество  талантливи самоковски деца. Конкурсът се провеждаше на площада, но тази година неговото местоположение беше изместено в новоизградения парк „Крайискърец”.

Музика и глъчка озвучаваха пространството на парка. Топлото време накара родители, баби, дядовци и малчугани да се съберат на едно място и да се повеселят заедно. Програмата започна в 18:00 часа с няколко приветствени думи от страна на кмета Владимир Георгиев. Той подчерта, че това е едно от любимите му мероприятия, свързано с бъдещето на този град – децата. Не пропусна да отбележи, че локацията е изместена, а паркът в действителност не е имал свое официално откриване, но се радва на посетители и различни видове мероприятия. От съвсем скоро крайречната зона си има и собствено име – „Крайискърец”. На сцената беше поканен и самоковецът Христо Христов, който внесе  предложението за това название. Христов поясни, че името е най-логично предвид местоположението на самия парк. След това кметът връчи символичен подарък на литератора и музикант Христов. Програмата започна с танц на всички участници, под ръководството на хореографа Ралица Стоянова. Тя се беше погрижила за сценичното поведение на малчуганите. Интересно и изненадващо беше качването на сцената на децата, които се придвижиха до специално направената за случая сцена с много настроение и танцови стъпки. Водещ на детското мероприятие беше Миролюба Ташова.

И на конкурс като на конкурс – имаше жури, корони, ленти и подаръци. Председател на журито беше секретарят на Общината Ангелина Вангелова, а членове – Евелина Големинова /директор на ДГ „Зорница”/, Яна Василева /в. „Приятел”/ и Анна Манова /в. „Самоков 365”/. Децата се представиха в три тура –със спортни облекла, самостоятелно представяне и официални тоалети. Между преобличането на участниците в програмата се включи ангелогласната Диана Чаушева и Детски танцов ансамбъл „Самоков”, под ръководството на Борислав Искрев. Специален поздрав за всички присъстващи, с весела песничка, отправи малката Габи Йорданова. В конкурса се включиха 16 деца между 4 и 10 години. Те танцуваха, рецитираха стихчета и пяха. Сред тях имаше трима кавалери – Мартин Христов /10 г./, Крум Русинов /4 г./ и Георги Чаушев /7 г./. Малките дами бяха Натали Вукадинова /7г./, Даная Мирошниченко /5 г./, Йоана Йорданова /4 г./, Персияна Ковачева /6 г./, Кристияна Костова /9г./, Мария Ковачева /9 г./, Дария Гьошева /4 г./, Теа Щерьова /5 г./, Рая Христова /5г./, Габриела Стаменова /5 г./, Любомира Иванова /10 г./, Кристияна Гюрова /8 г./ и Владислава Николова /5 г./ Всички те получиха ленти и корони в различни категории – за усмивка, прическа, артистичност, грация, музикалност, както и лице на двата самоковски вестника. Тазгодишното лице на вестник „Самоков 365” е четиригодишната чаровница Дария Гьошева.

Наградите, лентите и короните бяха връчени на децата от председателя на комисията Ангелина Вангелова, която им пожела да са здрави и все така неподправени. Празникът приключи с много усмивки и снимки за спомен в парк „Крайискърец”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close